Ana içeriğe atla

RAMAZAN AY'I ÖZEL YEMEK LİSTESİ

 

30 Günlük  Ramazan Ay'ına Özel Yemek Listesi

Bismillahirahmanirahim



missgibikokuyor.blogspot


ÇORBALAR


Ayran Aşı
Ezogelin Çorbası
Tarhana Çorbası
Yoğurt Çorbası 
Yalancı İşkembe Çorbası
Tavuk Suyuna Şehriye Çorbası
Domatesli Şehriye Çorbası
Yoğurtlu sarımsaklı Tarhana çorbası
Yayla Çorbası
Taneli Mercimek Çorbası
Süzme Mercimek Çorbası
Mercimekli Nohutlu Yoğurt Çorbası
Kremalı Mantar Çorbası
Düğün Çorbası
Erişteli yeşil mercimek
Analı kızlı
Tavuk suyuna Pirinç Çorbası 
Ekşili Semiz otu Çorbası 
Erzincan Çorbası
Balkabağı Çorbası
Tutmaç Çorbası
Arabaşı Çorbası
Lebeniye Çorbası 
Domates Çorbası
Ekşili Ispanak Çorbası Yüksük Çorbası
Kuru Bamya Çorbası
Brokoli Çorbası
Kereviz Çorbası
Enginar Çorbası
Soğan Çorbası


ANA YEMEKLER



Et kavurma
Bademli Kuzu İncik 
Kadınbudu Köfte
Etli/Tavuklu Bezelye Yemeği
Hasan Paşa Köftesi
Fırında Köfte Patates
Kuru Fasülye
Nohut Yemeği 
Barbunya
Karnıyarık
Piliç Topkapı
İzmir Köfte
Elbasan Tava
Fırında beşamel soslu tavuk sote
İslim kebabı
Ali Nazik
Türlü
Hünkar Beğendi
İzmir Köfte
Et / Tavuk Sote
Elbasan Tava
Et / Tavuk Sote
Taze Bakla Yemeği
Sebze Tavuk Haşlama 
Patates Oturtma 
Patlıcan Oturtma
Ev yapımı iskender
Tepsi Kebabi
İmam bayıldı
Yaprak Ciğer


PİLAVLAR



Enginarli Pilav
Sade Pilav
Mercimekli Bulgur Pilavı
Perde Pilavı
Özbek Pilavı
Türkmen Pilavı
Pancarlı Pilav
Paşa Pilavı
Sarımsaklı Pilav
Havuçlu Pilav
Amasya İç Pilavı
Arpa Şehriye Pilavı
İstanbul Pilavı
Patlıcanlı ve Tavuk Etli Davet Pilavı
Safranlı Pilav
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı
Fırında Hamsili Pilav



Salatalar



Cacık
Kısır
Zeytin Piyazi
Sumaklı Soğan Salatası
Patates Salatası
Gavurdağı Salatası
Yoğurtlu Köz Patlıcan Salatası
Köz Patlıcan Salatası 
Bostana Salatası
Çoban Salatası
Piyaz
Nuraniye Salatası
Zerzevat Salatası
Yoğurtlu Marul Salatası
Közlenmiş Biber Salatası


ZEYTİNYAĞLI VE APERATİFLER




İçli köfte
Biber Dolması
Zeytinyağlı Taze Fasulye
Zeytinyağlı Yaprak sarma
Zeytinyağlı lahana sarması
Zeytinyağlı kabak
Zeytinyağlı brüksel lahanası
Soğan Dolması
Kuru sebze Dolması
Paçanga Böreği
Sigara Böreği
Kıymalı Top Börek
Çin böreği
Avcı Böreği
Talaş Böreği
Patates Püresi
Humus
Haydari
Köpoğlu
Şakşuka
Yoğurtlu semizotu
Babagannuş
Barbunya pilaki
Portakallı kereviz
Ispanak yemeği
Ebegümeci yemeği
Pazı sarması
Kabak çiçeği dolması
Çerkez tavuğu
Semizotu yemeği


TATLILAR

Şekerpare
Kalburabastı
Süt Helvası
Çikolatalı Puding
Sütlaç
Nevzine Tatlısı
Islak Kek
Kahveli Pasta
Limonlu Kup Soğuk Baklava
Kadayıfı Muhallebi Un Helvası
İrmik Helvası
Yalancı Tavuk Göğsü
Kıbrıs Tatlısı
Revani
Cevizli Kadayıf
Künefe
Yoğurt Tatlısı
Krem Karamel
Triliçe
Malaga Pastası
İrmik Tatlısı
Profiterol
Supangle
Trileçe
Ayva tatlısı
Sultan sarması
Etimek tatlısı
Kabak tatlısı
Süt helvası
Tramisu




Bu yazı missgibikoktu instagram sayfası bağlantılı missgibikokuyor.blogspot.com yazarı tarafından yazılmıştır. Tüm hakkı ßlogspot tarafından saklıdır. 




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gazoz kapağı tatlısı 😋

MALZEMELER  🔻1 p.margarin (250gr) oda sıcaklığında 🔻1 ç.bardağı yoğurt 🔻2 yumurta 🔻4 y. kaşığı irmik 🔻1 p.kabartma tozu 🔻1 p.vanilya 🔻Alabildiği kadar un Üzeri için: fındık/ceviz/ yer fıstığı/badem ne isterseniz Şerbeti için 🔻3, 5 s. bardağı şeker 🔻4 s. bardağı su 🔻2, 3 damla limon suyu YAPILIŞI 🔺Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, yumurta, yoğurt karıştırılır. 🔺İrmik eklenir ve yoğrulur kabartma tozu, vanilya ve un yavaş yavaş ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur elde edilir. 🔺Hamur iki bezeye ayrılır ve açılır. 🔺Çay bardağı ağzı veya pasta kalıbıyla kesilir. 🔺Alt katlar düz olacak, üst katlar ise gazoz kapağı ile ortasına boşluk açılır. (En son buralara seçtiğiniz kuruyemiş geliyor) 🔺 Yağlı kağıt serilmiş tepsinin üzerine şekil verilen minnoşlarınızı dizin ve ortasına ben ceviz koydum siz ne isterseniz koyabilirsiniz. 🔺180° fırında üzeri pembeleşene kadar pişer. 🔺 Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine ılık şerbet dökülür. 🔺Şer...

Güllaç Tarifi

Güllaç (Güllü-aş) Malzemeler ▪️1 paket güllaç yufkası (10-14 adet arası)  Şerbeti için ▪️2 litre süt ▪️3 – 3,5 su bardağı toz şeker soğuduktan sonra ilave etmek üzere gül suyu Arasına ▪️1 paket sakızlı muhallebi ( hazır muhallebi yoksa ev yapımı tarifim videoda ) ▪️yarım litre süt Videolu anlatım için 👇 instagram : Miss gibi kokuyor

Güllacın Tarihsel Yolculuğu

  Güllü-Aş ( Güllaç) Güllaç Nedir ? Güllü-aş kelimesinin zaman içinde güllac a dönüşmesiyle ismi şimdiki halini almıştır. İçinde gül suyunun bulunmasından ötürü bu isme sahip olan tatlı, evde de kolaylıkla yapılabilir. Sütlü bir tatlı olan güllaç , ramazan aylarıyla özdeşleşmiş bir tatlıdır. Ramazanda misafir olarak gidilen evlere hediye olarak götürülür.  Malzemeleri ? Süt, şeker, yufka, gül suyu, pudra şekeri, ceviz, fıstık, ve nar taneleri bulunur. Güllaç yaprağı ya da güllaç yufkası hazır alınabildiği gibi evde de yapılabilir. Kolay tarifi ?  Süt ve şeker karıştırılıp kaynatılır. Biraz ılındıktan sonra karışıma gül suyu ilave edilir. Güllaç yaprakları küçük parçalar haline getirilir. Derin bir kabın yüzeyine yapraklar serilir ve üzerine sütlü karışım dökerek yapraklar ıslatılır. Güllaç yaprakları bitene kadar devam edilir. Yaprakların tamamı ıslatıldıktan sonra oda sıcaklığında 10 dakika kadar bekletilir. Dilimlenen tatlının üzerine isteğe göre ceviz, nar, toz f...