Ana içeriğe atla

Ramazan Menüsü İkinci Hafta

 



İKİNCİ HAFTA (31 Mart/ 6 Nisan)



 31 Mart cuma

Kuru Bamya Çorbası

Türkmen Pilavı

İçli Köfte

Ebegümeci Yemeği

Yoğurtlu Semizotu

Nevzine Tatlısı


1 Nisan Cumartesi

Lebeniye Çorbası

Mevsim salata

Zeytinyağlı kabak

Tavuk sote

Domatesli Biberli Bulgur pilavı

Tulumba tatlısı 



2 Nisan pazar

Yoğurtlu Sarımsaklı Tarhana Çorbası

Patates Oturtma

Amasya İç Pilavı

Zerzavat salatası

Kabak Çiçeği Dolması

Şekerpare


3Nisan pazartesi

Erzincan Çorbası

Paçanga Böreği

Hünkar Beğendi

Havuçlu Pilav

Babagannüş

Limonlu Kup


4 Nisan Salı

Taneli Mercimek Çorbası

Kıymalı Top Börek

Yaprak Ciğer

Pancarlı  pilav

Yoğurtlu Semizotu

İrmik Tatlısı


5 Nisan Çarşamba 

Soğan Çorbası

Tepsi Kebabı

İstanbul Pilavı

Cacık 

Turşu

Sigara Böreği

Kabak Tatlısı


6 Nisan Perşembe 

Yüksük Çorbası

Fırında Beşamel soslu sote 

Yoğurtlu Semizotu

Pazı Sarması

Sarımsaklı Pilav

Sultan Sarması




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gazoz kapağı tatlısı 😋

MALZEMELER  🔻1 p.margarin (250gr) oda sıcaklığında 🔻1 ç.bardağı yoğurt 🔻2 yumurta 🔻4 y. kaşığı irmik 🔻1 p.kabartma tozu 🔻1 p.vanilya 🔻Alabildiği kadar un Üzeri için: fındık/ceviz/ yer fıstığı/badem ne isterseniz Şerbeti için 🔻3, 5 s. bardağı şeker 🔻4 s. bardağı su 🔻2, 3 damla limon suyu YAPILIŞI 🔺Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, yumurta, yoğurt karıştırılır. 🔺İrmik eklenir ve yoğrulur kabartma tozu, vanilya ve un yavaş yavaş ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur elde edilir. 🔺Hamur iki bezeye ayrılır ve açılır. 🔺Çay bardağı ağzı veya pasta kalıbıyla kesilir. 🔺Alt katlar düz olacak, üst katlar ise gazoz kapağı ile ortasına boşluk açılır. (En son buralara seçtiğiniz kuruyemiş geliyor) 🔺 Yağlı kağıt serilmiş tepsinin üzerine şekil verilen minnoşlarınızı dizin ve ortasına ben ceviz koydum siz ne isterseniz koyabilirsiniz. 🔺180° fırında üzeri pembeleşene kadar pişer. 🔺 Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine ılık şerbet dökülür. 🔺Şer...

Güllaç Tarifi

Güllaç (Güllü-aş) Malzemeler ▪️1 paket güllaç yufkası (10-14 adet arası)  Şerbeti için ▪️2 litre süt ▪️3 – 3,5 su bardağı toz şeker soğuduktan sonra ilave etmek üzere gül suyu Arasına ▪️1 paket sakızlı muhallebi ( hazır muhallebi yoksa ev yapımı tarifim videoda ) ▪️yarım litre süt Videolu anlatım için 👇 instagram : Miss gibi kokuyor

Güllacın Tarihsel Yolculuğu

  Güllü-Aş ( Güllaç) Güllaç Nedir ? Güllü-aş kelimesinin zaman içinde güllac a dönüşmesiyle ismi şimdiki halini almıştır. İçinde gül suyunun bulunmasından ötürü bu isme sahip olan tatlı, evde de kolaylıkla yapılabilir. Sütlü bir tatlı olan güllaç , ramazan aylarıyla özdeşleşmiş bir tatlıdır. Ramazanda misafir olarak gidilen evlere hediye olarak götürülür.  Malzemeleri ? Süt, şeker, yufka, gül suyu, pudra şekeri, ceviz, fıstık, ve nar taneleri bulunur. Güllaç yaprağı ya da güllaç yufkası hazır alınabildiği gibi evde de yapılabilir. Kolay tarifi ?  Süt ve şeker karıştırılıp kaynatılır. Biraz ılındıktan sonra karışıma gül suyu ilave edilir. Güllaç yaprakları küçük parçalar haline getirilir. Derin bir kabın yüzeyine yapraklar serilir ve üzerine sütlü karışım dökerek yapraklar ıslatılır. Güllaç yaprakları bitene kadar devam edilir. Yaprakların tamamı ıslatıldıktan sonra oda sıcaklığında 10 dakika kadar bekletilir. Dilimlenen tatlının üzerine isteğe göre ceviz, nar, toz f...