Ana içeriğe atla

Ramazan Menüsü İlk Hafta

   


İLK HAFTA (24 Mart/ 30 Mart)



24 Mart cuma

Mercimek Çorbası

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası

Elbasasan Tava

Şehriyeli Pilav

Bostana

Trileçe


25 Mart cumartesi

Tarhana Çorbası

Kuru Fasulye

Sade Pilav

Cacık

Turşu

Künefe


26 Mart pazar

Ezogelin Çorbası

Zeytinyağlı lahana

Köpoğlu

Piliç topkapı

Paşa Pilavı

Piyaz

Ayva Tatlısı



27Mart pazartesi

Yayla Çorbası

Portakallı Kereviz

Avcı Böreği

İzmir Köfte

Amasya İç Pilavı

Çoban Salata

Yalancı Tavuk Göğsü


28 Mart Salı

Tutmaç Çorbası

Özbek Pilavı

Nuradiye salatası

Çin Böreği

Humus

Şakşuka

Supangle



29 Mart çarşamba 

Tavuk suyuna Şehriye Çorbası

Karnıyarık

Haydari

Gavurdağı salatası

Semizotu Yemeği

Havuçlu Pilav

Cevizli Kadayıf


30 Mart perşembe

Yalancı İşkembe Çorbası

Sumaklı Soğan Salatası

Semizotu Yemeği

Talaş Böreği

Ev Yapımı İskender

Krem Karamel






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gazoz kapağı tatlısı 😋

MALZEMELER  🔻1 p.margarin (250gr) oda sıcaklığında 🔻1 ç.bardağı yoğurt 🔻2 yumurta 🔻4 y. kaşığı irmik 🔻1 p.kabartma tozu 🔻1 p.vanilya 🔻Alabildiği kadar un Üzeri için: fındık/ceviz/ yer fıstığı/badem ne isterseniz Şerbeti için 🔻3, 5 s. bardağı şeker 🔻4 s. bardağı su 🔻2, 3 damla limon suyu YAPILIŞI 🔺Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, yumurta, yoğurt karıştırılır. 🔺İrmik eklenir ve yoğrulur kabartma tozu, vanilya ve un yavaş yavaş ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur elde edilir. 🔺Hamur iki bezeye ayrılır ve açılır. 🔺Çay bardağı ağzı veya pasta kalıbıyla kesilir. 🔺Alt katlar düz olacak, üst katlar ise gazoz kapağı ile ortasına boşluk açılır. (En son buralara seçtiğiniz kuruyemiş geliyor) 🔺 Yağlı kağıt serilmiş tepsinin üzerine şekil verilen minnoşlarınızı dizin ve ortasına ben ceviz koydum siz ne isterseniz koyabilirsiniz. 🔺180° fırında üzeri pembeleşene kadar pişer. 🔺 Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine ılık şerbet dökülür. 🔺Şer...

Güllaç Tarifi

Güllaç (Güllü-aş) Malzemeler ▪️1 paket güllaç yufkası (10-14 adet arası)  Şerbeti için ▪️2 litre süt ▪️3 – 3,5 su bardağı toz şeker soğuduktan sonra ilave etmek üzere gül suyu Arasına ▪️1 paket sakızlı muhallebi ( hazır muhallebi yoksa ev yapımı tarifim videoda ) ▪️yarım litre süt Videolu anlatım için 👇 instagram : Miss gibi kokuyor

Güllacın Tarihsel Yolculuğu

  Güllü-Aş ( Güllaç) Güllaç Nedir ? Güllü-aş kelimesinin zaman içinde güllac a dönüşmesiyle ismi şimdiki halini almıştır. İçinde gül suyunun bulunmasından ötürü bu isme sahip olan tatlı, evde de kolaylıkla yapılabilir. Sütlü bir tatlı olan güllaç , ramazan aylarıyla özdeşleşmiş bir tatlıdır. Ramazanda misafir olarak gidilen evlere hediye olarak götürülür.  Malzemeleri ? Süt, şeker, yufka, gül suyu, pudra şekeri, ceviz, fıstık, ve nar taneleri bulunur. Güllaç yaprağı ya da güllaç yufkası hazır alınabildiği gibi evde de yapılabilir. Kolay tarifi ?  Süt ve şeker karıştırılıp kaynatılır. Biraz ılındıktan sonra karışıma gül suyu ilave edilir. Güllaç yaprakları küçük parçalar haline getirilir. Derin bir kabın yüzeyine yapraklar serilir ve üzerine sütlü karışım dökerek yapraklar ıslatılır. Güllaç yaprakları bitene kadar devam edilir. Yaprakların tamamı ıslatıldıktan sonra oda sıcaklığında 10 dakika kadar bekletilir. Dilimlenen tatlının üzerine isteğe göre ceviz, nar, toz f...