Ana içeriğe atla

Ramazan Menüsü Dördüncü Hafta


DÖRDÜNCÜ HAFTA  (14 Nisan/ 19 Nisan )


14 Nisan Cuma

Erişteli Mercimek

İzmir Köfte

Pazı Sarması

Piyaz

Kadayıf 


15 Nisan cumartesi

Tavuk suyuna Çorba

Patates Salatası 

Kabak tarator

Sebze haşlama 

Sade Pilav 

Künefe


16 Nisan pazar

Düğün çorbası

Zeytinyağlı Taze Fasulye

Gavurdağı Salatası

Lazanya

Lokma tatlısı 


17 Nisan pazartesi

Kırmızı mercimek çorbası 

Patates Püresi 

Haydari

Tepsi Kebabı 

Sade Pilav

Brownie kurabiye 



18 Nisan  Salı

Brokoli Çorbası

Yaprak Sarma

Mevsim salatası 

Turşu 

Cacık

Tavuklu pilav

Revani


19 Nisan çarşamba 

Ayranaşı Çorbası

Patatesli börek 

Çoban Salatası 

Et Sote

İstanbul Pilavı 

 Damla sakızlı güllaç 



Mart & Nisan 2023 içerisinde  tüm ramazan için günlük menülerle geldim size,  emeğime  paylaşıp destek olmak isterseniz aşağıda sosyal medya linkleri bulunuyor. 

Tüm hakkı blogspot tarafından saklıdır izinsiz olarak kullanılamaz. 

#perikızı 









Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gazoz kapağı tatlısı 😋

MALZEMELER  🔻1 p.margarin (250gr) oda sıcaklığında 🔻1 ç.bardağı yoğurt 🔻2 yumurta 🔻4 y. kaşığı irmik 🔻1 p.kabartma tozu 🔻1 p.vanilya 🔻Alabildiği kadar un Üzeri için: fındık/ceviz/ yer fıstığı/badem ne isterseniz Şerbeti için 🔻3, 5 s. bardağı şeker 🔻4 s. bardağı su 🔻2, 3 damla limon suyu YAPILIŞI 🔺Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, yumurta, yoğurt karıştırılır. 🔺İrmik eklenir ve yoğrulur kabartma tozu, vanilya ve un yavaş yavaş ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur elde edilir. 🔺Hamur iki bezeye ayrılır ve açılır. 🔺Çay bardağı ağzı veya pasta kalıbıyla kesilir. 🔺Alt katlar düz olacak, üst katlar ise gazoz kapağı ile ortasına boşluk açılır. (En son buralara seçtiğiniz kuruyemiş geliyor) 🔺 Yağlı kağıt serilmiş tepsinin üzerine şekil verilen minnoşlarınızı dizin ve ortasına ben ceviz koydum siz ne isterseniz koyabilirsiniz. 🔺180° fırında üzeri pembeleşene kadar pişer. 🔺 Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine ılık şerbet dökülür. 🔺Şer...

Güllaç Tarifi

Güllaç (Güllü-aş) Malzemeler ▪️1 paket güllaç yufkası (10-14 adet arası)  Şerbeti için ▪️2 litre süt ▪️3 – 3,5 su bardağı toz şeker soğuduktan sonra ilave etmek üzere gül suyu Arasına ▪️1 paket sakızlı muhallebi ( hazır muhallebi yoksa ev yapımı tarifim videoda ) ▪️yarım litre süt Videolu anlatım için 👇 instagram : Miss gibi kokuyor

Güllacın Tarihsel Yolculuğu

  Güllü-Aş ( Güllaç) Güllaç Nedir ? Güllü-aş kelimesinin zaman içinde güllac a dönüşmesiyle ismi şimdiki halini almıştır. İçinde gül suyunun bulunmasından ötürü bu isme sahip olan tatlı, evde de kolaylıkla yapılabilir. Sütlü bir tatlı olan güllaç , ramazan aylarıyla özdeşleşmiş bir tatlıdır. Ramazanda misafir olarak gidilen evlere hediye olarak götürülür.  Malzemeleri ? Süt, şeker, yufka, gül suyu, pudra şekeri, ceviz, fıstık, ve nar taneleri bulunur. Güllaç yaprağı ya da güllaç yufkası hazır alınabildiği gibi evde de yapılabilir. Kolay tarifi ?  Süt ve şeker karıştırılıp kaynatılır. Biraz ılındıktan sonra karışıma gül suyu ilave edilir. Güllaç yaprakları küçük parçalar haline getirilir. Derin bir kabın yüzeyine yapraklar serilir ve üzerine sütlü karışım dökerek yapraklar ıslatılır. Güllaç yaprakları bitene kadar devam edilir. Yaprakların tamamı ıslatıldıktan sonra oda sıcaklığında 10 dakika kadar bekletilir. Dilimlenen tatlının üzerine isteğe göre ceviz, nar, toz f...