Ana içeriğe atla

Browni kurabiye ❗





Missgibikokuyor.blogspot.com



Videolu anlatım için
 

MALZEMELER

• 125 gram tereyağı veya margarin

• 1 paket kabartma tozu

• 3 su bardağı un

• 4 yemek kaşığı kakao

• 1 çay bardağı pudra şekeri

• 1 çay bardağı sıvı yağ

• 1 adet yumurta

• 1 paket vanilya

Şerbeti için:

• 1 su bardağı su

• 1 su bardağı toz şeker

• 5 damla limon suyu

YAPILIŞI

Yoğurma kabına tereyağını, yumurtayı, kakao, pudra şekeri , un, sıvı yağ, vanilya ve kabartma tozunu alıp yoğuralım.
Ele yapışmayacak bir hamur elde ettikten sonra yuvarlayıp yağlı kağıda dizelim.
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 12 15 dakika pişirelim.
Kurabiyeler piştikten sonra, ilk sıcaklığı geçmeden şerbetimizi kurabiyelerimizin üstüne dökelim. Şerbetini çekince de servis edelim. Afiyet olsun!


----------

Materials


• 125 grams of butter or margarine

• 1 package baking powder

• 3 cups flour

• 4 tablespoons of cocoa

• 1 cup powdered sugar

• 1 tea cup liquid oil

• 1 egg

• 1 packet of vanilla

For sherbet:

• 1 cup water

• 1 cup granulated sugar

• 5 drops of lemon juice


its making


In a mixing bowl, combine the butter, egg, cocoa, powdered sugar, flour, oil, vanilla and baking powder and knead.
After we get a dough that will not stick to the hand, let's roll it out and line it up on greaseproof paper.
Let's bake in the preheated 180 degree oven for 12 to 15 minutes.
After the cookies are baked, let's pour the sorbet over our cookies before the first temperature. Let's serve it when you pull the sorbet. Enjoy your meal


----------


МАТЕРИАЛЫ


• 125 г сливочного масла или маргарина

• 1 упаковка пищевой соды

• 3 стакана муки

• 4 столовые ложки какао

• 1 чашка сахарной пудры

• 1 чашка жидкого масла

* 1 яйцо

• 1 упаковка ванили

Для шербета:

• 1 стакан воды

• 1 стакан сахарной пудры

• 5 капель лимонного сока


СТРОИТЕЛЬСТВО


В форму для замешивания добавим масло, яйцо, какао, сахарную пудру , муку, масло, ваниль и разрыхлитель и замесим.
Получив тесто, которое не прилипнет к руке, раскатаем его и выложим на вощеную бумагу.
Выпекаем в разогретой до 180 градусов духовке 12 15 минут.
После того, как печенье испечется, давайте выльем наш сорбет поверх печенья до того, как оно нагреется до начальной температуры. Давайте подадим его, когда выпьем шербет. Приятного аппетита












Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gazoz kapağı tatlısı 😋

MALZEMELER  🔻1 p.margarin (250gr) oda sıcaklığında 🔻1 ç.bardağı yoğurt 🔻2 yumurta 🔻4 y. kaşığı irmik 🔻1 p.kabartma tozu 🔻1 p.vanilya 🔻Alabildiği kadar un Üzeri için: fındık/ceviz/ yer fıstığı/badem ne isterseniz Şerbeti için 🔻3, 5 s. bardağı şeker 🔻4 s. bardağı su 🔻2, 3 damla limon suyu YAPILIŞI 🔺Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, yumurta, yoğurt karıştırılır. 🔺İrmik eklenir ve yoğrulur kabartma tozu, vanilya ve un yavaş yavaş ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur elde edilir. 🔺Hamur iki bezeye ayrılır ve açılır. 🔺Çay bardağı ağzı veya pasta kalıbıyla kesilir. 🔺Alt katlar düz olacak, üst katlar ise gazoz kapağı ile ortasına boşluk açılır. (En son buralara seçtiğiniz kuruyemiş geliyor) 🔺 Yağlı kağıt serilmiş tepsinin üzerine şekil verilen minnoşlarınızı dizin ve ortasına ben ceviz koydum siz ne isterseniz koyabilirsiniz. 🔺180° fırında üzeri pembeleşene kadar pişer. 🔺 Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine ılık şerbet dökülür. 🔺Şer...

Güllaç Tarifi

Güllaç (Güllü-aş) Malzemeler ▪️1 paket güllaç yufkası (10-14 adet arası)  Şerbeti için ▪️2 litre süt ▪️3 – 3,5 su bardağı toz şeker soğuduktan sonra ilave etmek üzere gül suyu Arasına ▪️1 paket sakızlı muhallebi ( hazır muhallebi yoksa ev yapımı tarifim videoda ) ▪️yarım litre süt Videolu anlatım için 👇 instagram : Miss gibi kokuyor

Güllacın Tarihsel Yolculuğu

  Güllü-Aş ( Güllaç) Güllaç Nedir ? Güllü-aş kelimesinin zaman içinde güllac a dönüşmesiyle ismi şimdiki halini almıştır. İçinde gül suyunun bulunmasından ötürü bu isme sahip olan tatlı, evde de kolaylıkla yapılabilir. Sütlü bir tatlı olan güllaç , ramazan aylarıyla özdeşleşmiş bir tatlıdır. Ramazanda misafir olarak gidilen evlere hediye olarak götürülür.  Malzemeleri ? Süt, şeker, yufka, gül suyu, pudra şekeri, ceviz, fıstık, ve nar taneleri bulunur. Güllaç yaprağı ya da güllaç yufkası hazır alınabildiği gibi evde de yapılabilir. Kolay tarifi ?  Süt ve şeker karıştırılıp kaynatılır. Biraz ılındıktan sonra karışıma gül suyu ilave edilir. Güllaç yaprakları küçük parçalar haline getirilir. Derin bir kabın yüzeyine yapraklar serilir ve üzerine sütlü karışım dökerek yapraklar ıslatılır. Güllaç yaprakları bitene kadar devam edilir. Yaprakların tamamı ıslatıldıktan sonra oda sıcaklığında 10 dakika kadar bekletilir. Dilimlenen tatlının üzerine isteğe göre ceviz, nar, toz f...