Adana taraflarından gelip mutfaklarımıza giren ve mantı çorbası olarak da bilinen yüksük çorbası, adını mantıları kesmek için kullanılan yüksükten alır. Bu çorba kimine göre salçalı güzel kimine göre yoğurtlu. İstediğinize bağlı olarak yüksük çorbasının hamurunu kendiniz yapabilir yada hazır mantılardan kullanabilirsiniz.
MALZEMELER
💥200gr mantı
💥1 litre su
💥1 kaşık biber salçası
💥1,5 Çorba kaşığı tereyağı
💥2 tatlı kaşığı kuru nane
💥1 su bardağı haşlanmış Nohut
💥Tuz
YAPILIŞI
Salça ve tereyağını çorba tencerenizde hafifçe kavurun,bu karışıma suyunuzu ekleyin,tam kaynar hale getirin.
Nohut ve hamurlarınızı kaynar suya atın. Kuru naneyi ekleyin,10-15 dk pişiyor.
Kaynama esnasında tencere kapağını kapatmayın ,aksi halde mantılar hamurlaşır
Videolu anlatım
Yorumlar
Yorum Gönder